In juli/september heb ik een scholing gevolgd die is ontwikkeld door de Italiaanse professor Belgrado, in samenwerking met plastisch chirurg Liesbeth Vandermeeren en Jane Wigg, therapeut en eigenaar van de engelse Lymphedema Training Academy (LTA).

Varodem heeft deze opleiding naar Nederland gehaald en dit jaar zijn de eerste 10 therapeuten in Nederland door de LTA opgeleid.

Door middel van een injectie werd er bij proefpersonen tijdens de cursus een kleurstof in de huid gebracht, welke wordt opgenomen door de lymfevaten.  Met behulp van fluorescopie wordt deze kleurstof, en daarmee de onderhuidse lymfevaten zichtbaar gemaakt. Zo krijg je een overzicht waar en hoe de lymfe in het lichaam wordt vervoerd. Dit wordt lymphmapping genoemd.

De nieuwe techniek voor manuele lymfdrainage is op bevindingen van deze manier van mapping bij duizenden patiënten gebaseerd.
Tijdens de cursus werd tevens zichtbaar gemaakt met welke aanpassingen in de behandeltechniek de lymfe-afvloed verbeterd werd.

Ook werden nieuwe inzichten in de anatomie van het lymfestelsel gedoceerd. Jarenlang heeft de kennis op dit gebied vrijwel stil gestaan, maar door de aandacht die er de laatste jaren aan is besteed is men tot nieuwe inzichten gekomen.
Deze inzichten helpen ons tot betere resultaten in de behandeling te komen.

Het heeft even geduurd, maar ik ben er trots op dat mijn nieuwe website nu gelanceerd is!
Hij ziet er prachtig uit en ik hoop dat hij voor u overzichtelijk en informatief is.

Na 18 jaar met veel plezier samengewerkt te hebben met twee collega's in onze drukke praktijk in het Elkerliek ziekenhuis te Deurne, heb ik er nu voor gekozen om alleen in mijn eigen regio verder te gaan. Samen met mijn collega's heb ik veel ervaring opgedaan met vooral veel oedeemtherapie.
Maar aangezien het toch wel erg druk werd en daardoor steeds lastiger de werkzaamheden in beide praktijken te combineren, vond ik het tijd worden om een keuze te maken.
Hiervoor heb ik de samenwerking verdiept met de huisartsen en fysiotherapeuten in de gemeente Leudal. Dit heeft geresulteerd in een ochtend spreekuur in het gezondheidscentrum te Roggel en in fysiotherapiepraktijk Synergie te Haelen. Zo zijn de lijnen korter en kan makkelijker overleg plaatsvinden met andere disciplines,  zonder mijn onafhankelijkheid te verliezen.
Voordeel voor u als patiënt/cliënt is dat u voor verschillende behandelingen terecht kunt in eigen dorp. Want ook al liggen deze dorpen vlak bij elkaar, niet iedereen heeft de gelegenheid/mogelijkheid om zelfstandig de hoofdlocatie in Neer te bezoeken. Natuurlijk blijft het ook mogelijk dat ik u aan huis bezoek, indien u zelf niet naar de praktijk kunt komen.

In deze 'nieuwsrubriek' zal ik u op de hoogte houden van activiteiten in mijn praktijk en belangrijke wetenswaardigheden.

Sinds maart 2015 kunt u in mijn praktijk advies krijgen over en producten kopen van Paula's Choice. 
Dit is de productlijn van de Amerikaanse ingrediënten-politie Paula Begoun. Zij heeft na jaren van het beoordelen van vele verschillende producten een eigen productlijn ontwikkeld. De producten bevatten goede werkzame bestanddelen, geen irriterende ingrediënten en hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

De producten van Paula's Choice zijn vrij van kleurstoffen en parfum en de grondstoffen zijn dierproef-vrij. Er zijn mogelijkheden voor alle huidtypes, huidproblemen en wensen.
Natuurlijk is het altijd mogelijk dat een zeer gevoelige huid op een ingrediënt reageert, aangezien geen huid hetzelfde is. Maar na lang zoeken denk ik in deze productlijn producten te hebben gevonden die door de meeste mensen goed verdragen worden en doen wat ze beloven.

Via deze website kunt u de producten rechtstreeks bestellen, maar het is ook mogelijk advies te krijgen en producten te bestellen in mijn praktijk, of telefonisch producten te bestellen. Deze producten kunt u dan afhalen of worden bij  aan huis bezorgd (Neer, Haelen, Nunhem, Buggenum, Roggel).

 

 

Sinds begin 2015 neemt deze praktijk deel aan Qualizorg.
Dit houdt in dat mensen die in deze praktijk behandeld worden/zijn, gevraagd kan worden naar hun mening.
Deelname is uiteraard op vrijwillige basis en anoniem.
Als u in behandeling bent of komt, zullen wij u daarom naar uw email adres vragen. Tevens zullen wij u om toestemming vragen u een vragenformulier toe te mogen sturen.

Doel hiervan is om inzicht te krijgen in de plus- en minpunten van onze praktijk, zodat wij de zorg nog verder kunnen optimaliseren.

Wij stellen het op prijs als u de moeite wilt nemen om hieraan deel te nemen.