In deze praktijk kunt u ook terecht voor de behandeling van chronische wonden.

Goede wondbedekkers zijn van belang voor een goede wondgenezing en moeten worden afgestemd op het aspect en hoeveelheid wondvocht in de wond. Maar nog belangrijker is het optimaliseren van de omstandigheden van de patiënt met een wond en alle in- en uitwendige factoren die een rol kunnen spelen. Daardoor is het in veel gevallen wenselijk dat meerdere disciplines zich bezig houden met de patiënt met een chronische wond, waarbij 1 persoon de coördinatie op zich neemt.

Vaak gaan wonden gepaard met een slechte huidconditie of oedeem. In dit geval heeft manuele lymfedrainage door een huidtherapeut die bekend is met wondzorg een toegevoegde waarde, waardoor het herstel positief beinvoed wordt.

Ook kan de genezing van een langdurige wond in sommige gevallen gestimuleerd worden door gebruik te maken van lichttherapie of softlaser.

Bovendien is het van belang dat ambulante compressietherapie (zwachtelen), die in veel gevallen noodzakelijk is, op een goede manier gebeurt. Als regelmatig dezelfde persoon de wond behandelt, kan deze ook de vorderingen goed in de gaten houden.

Voor wondzorg en alle aanvullende behandelmogelijkheden kunt u in mijn praktijk terecht, daar ik over voldoende (recente) kennis en ervaring beschik en tevens de benodigde apparatuur aanwezig is.

Regelmatig bezoek ik wondcongressen om de kennis actueel te houden en te verdiepen.